maanantai 27. maaliskuuta 2017

MUUTOS & INTOHIMO


Elämä on siitä ihmeellinen, että se voi välillä pakottaa muutokseen jos sitä ei itse ymmärrä tehdä. Muutos voi tuntua ensin epämiellyttävältä, mennäänhän siinä epämukavuusalueelle kun hypätään pois totutusta ympäristöstä. Kun asian hyväksyy, muutos voi tuntuakin äkkiä siltä, että miksi en tehnyt tätä aikaisemmin? Voin kertoa, että muutoksen hyväksyminen ei ollut helppoa aluksi.


 



















Elin vuotta 2003 kun Crohnin sairaus kaatoi minut kirjaimellisesti sänkyyn. Olin hukassa kuin kalastaja ilman kaloja. Tulehdus suolistossani esti minua syömästä jopa kiisseliä, mikään ei enää pysynyt sisällä. Long story short: En muuttanut elintapojani, siksi jouduin vuonna 2004 suolisto-leikkaukseen, jossa ohutsuolta poistettiin 1,2 m.

Selvisin kuin ihmeen kaupalla ensimmäisestä epäonnistuneesta leikkauksesta toiseen hätäleikkaukseen. Kun kirurgi kertoi minulle, että ”sinä tulet uuteen leikkaukseen 2-3 vuoden sisällä.” Päätin tehdä kaikkeni, jotta minun ei sitä tarvitse tehdä. Elämäni tärkein päätös syntyi vuonna 2004 toisen leikkauksen jälkeen.

Tein isoja muutoksia elämässäni. Jätin lääkkeet ja aloitin uuden ruokavalion. Myös suhtautumiseni elämään muuttui. Kiitollisuus on asia, jota haluan kasvattaa joka päivä, joten opittavaa riittää, loppuelämäksi saakka. Voin sanoa nyt 13 vuotta uutta elämää eläneenä, että muutos kannatti.






















USKALLA MUUTTAA ITSESI

Ymmärrän nyt, että elämä opettaa, kun siihen antaa mahdollisuuden. Kun ymmärsin, että minun tarvitsee vaihtaa epätoivo (paranemisesta) toivoon ja uskoa siihen, niin kaikki muuttui. On suorastaan ihmeellistä miten paljon voin vaikuttaa elämääni, muutoksesta aukesi sateenkaaren värinen ja positiivinen tulevaisuus. Kaikki on jälleen mahdollista!

Terveellisestä elämästä ja muutoksesta on tullut myös intohimo, 
jota mielelläni jaan eteenpäin. 


Tommi Sundqvist
Ravintoasiantuntijat.fi
tommi@ravintoasiantuntijat.fi
0400-160025






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti