Ecolomega lähestyy kuluttajia uudella puhtaammalla tuotantotavalla, joka tuo
tuoreempaa kalaöljyä, mihin ollaan aikaisemmin totuttu. Se tulee Tanskasta. Kyllä! Kuulit oikein!
Ecolomega-kalaöljy saadaan tanskalaisissa sisävesissä kasvavan
järvitaimenen fileistä.
MIKÄ TÄSSÄ ON UUTTA?
Aito Ecolomega Extra Virgin -täyskalaöljy valmistetaan hellävaroin niin, että öljy säilyttää kaikki luonnolliset rasvahapot muuttumatto-
mina.
Ecolomegan valmistus tapahtuu kahden tunnin sisällä kalastuksesta, joka on epätavanomaista kalaöljyjen valmistustavoissa. Raskasmetallien määrä on minimissään Ecolomegan kohdalla verrattuna muihin tunnettuihin merkkeihin.
Tuotanto tapahtuu enintään 50 kilometrin säteellä kalastuspaikasta. Näin saadaan ekologisesti kestävämpää ja puhdasta öljyä. Tuotanto on myös jäljitettävissä. Näin tiedetään, missä järvessä Ecolomega-kala on oikeasti kasvanut ja milloin se on kalastettu. Valmistusmenetelmä on hellävarainen ja tarjoaa kaikki luonnolliset, kestävät ja jäljitettävissä olevat ympäristöystävälliset vaihtoehdot verrattuna tavallisiin kalaöljyihin. Moni kalaöljy joutuu lisäkäsittelyyn kuten, raffinointi, pastörointi ja kemiallinen muuntaminen. Monesti kalaöljyyn käytettävät kalat tulevat jopa tuhansien kilometrien päästä paikasta, missä varsinainen öljy erotetaan kalasta. Ennen kuin kalaöljy on kaupassa purkissa, aikaa on voinut mennä jopa vuosia. Se on tutkitusti vapaa saasteista, raskasmetalleista ja dioksiineista – se on öljyä sen luonnollisessa ja alkuperäisessä muodossa, ilman kemikaaleja, ilman lisättyjä väriaineita tai muita niin sanottuja laadunparannusaineita, jotka voivat häiritä luonnon rasvahappojen välistä vuorovaikutusta.
MISTÄ TUNNISTAN HYVÄN KALAÖLJYN?
Maista sitä. Jos se on kapselissa, puraise kapseli halki ja maista. Jos maku on eltaantunut, öljy ei ole enää parhaimmillaan. Pahimmillaan se on kokonaan pilalla ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kalaöljyn raffinointi tapahtuu etyylitislaamalla, jolloin se puhdistetaan lähes kaikista rasvahapoista niin, että se ei oikeastaan ole enää öljyä, vaikka onkin öljymäistä, sillä öljyille ominaiset glyseridit on täysin poistettu. Jäljelle on jätetty muutama rasvahappo (EPA ja DHA), jotka eivät ole välttämättömiä rasvahappoja. Käsittelemättämässä kalaöljyssä sen sijaan on useita erilaisia rasvahappoja, myös ne välttämättömät, jotka raffinoinnissa poistuvat. Tässä pätee sama asia kuin niin monessa muussakin asiassa, mitä käsitellympi tuote, sitä huonompi se yleensä on terveydelle.
TUOTTEEN HINTA
Vaikka Ecolomega on superior-luokan kalaöljy, se ei kuitenkaan ole kallis kun verrataan toiseen superior-laadun kalaöljyyn. Neitsyt kalanmaksaöljy (Rat fish liver oil) on myös erittäin laadukas kalaöljy, joka tulee Norjasta ja tuotantotapa on samanlainen kuin Ecolomegassa. Sen hinta on netistä tilattuna 44 euroa (150 ml) + postikulut. Ecolomegan hinta Suomessa on noin 26 euroa (200 ml). Tuote on uusi Suomessa, mutta sitä tullaan varmasti saamaan kaikista luontaistuotekaupoista lähiaikoina. Markkinoilla on myös muita hyviä öljyjä kuten Eskimo, Zinzino, Solgar jne. Ekologisuudessaan Ecolomega näyttää kuitenkin olevan omassa luokassaan.
Lähde: Ecolomega.se
MIKÄ TÄSSÄ ON UUTTA?
Aito Ecolomega Extra Virgin -täyskalaöljy valmistetaan hellävaroin niin, että öljy säilyttää kaikki luonnolliset rasvahapot muuttumatto-
mina.
Ecolomegan valmistus tapahtuu kahden tunnin sisällä kalastuksesta, joka on epätavanomaista kalaöljyjen valmistustavoissa. Raskasmetallien määrä on minimissään Ecolomegan kohdalla verrattuna muihin tunnettuihin merkkeihin.
Tuotanto tapahtuu enintään 50 kilometrin säteellä kalastuspaikasta. Näin saadaan ekologisesti kestävämpää ja puhdasta öljyä. Tuotanto on myös jäljitettävissä. Näin tiedetään, missä järvessä Ecolomega-kala on oikeasti kasvanut ja milloin se on kalastettu. Valmistusmenetelmä on hellävarainen ja tarjoaa kaikki luonnolliset, kestävät ja jäljitettävissä olevat ympäristöystävälliset vaihtoehdot verrattuna tavallisiin kalaöljyihin. Moni kalaöljy joutuu lisäkäsittelyyn kuten, raffinointi, pastörointi ja kemiallinen muuntaminen. Monesti kalaöljyyn käytettävät kalat tulevat jopa tuhansien kilometrien päästä paikasta, missä varsinainen öljy erotetaan kalasta. Ennen kuin kalaöljy on kaupassa purkissa, aikaa on voinut mennä jopa vuosia. Se on tutkitusti vapaa saasteista, raskasmetalleista ja dioksiineista – se on öljyä sen luonnollisessa ja alkuperäisessä muodossa, ilman kemikaaleja, ilman lisättyjä väriaineita tai muita niin sanottuja laadunparannusaineita, jotka voivat häiritä luonnon rasvahappojen välistä vuorovaikutusta.
MISTÄ TUNNISTAN HYVÄN KALAÖLJYN?
Maista sitä. Jos se on kapselissa, puraise kapseli halki ja maista. Jos maku on eltaantunut, öljy ei ole enää parhaimmillaan. Pahimmillaan se on kokonaan pilalla ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kalaöljyn raffinointi tapahtuu etyylitislaamalla, jolloin se puhdistetaan lähes kaikista rasvahapoista niin, että se ei oikeastaan ole enää öljyä, vaikka onkin öljymäistä, sillä öljyille ominaiset glyseridit on täysin poistettu. Jäljelle on jätetty muutama rasvahappo (EPA ja DHA), jotka eivät ole välttämättömiä rasvahappoja. Käsittelemättämässä kalaöljyssä sen sijaan on useita erilaisia rasvahappoja, myös ne välttämättömät, jotka raffinoinnissa poistuvat. Tässä pätee sama asia kuin niin monessa muussakin asiassa, mitä käsitellympi tuote, sitä huonompi se yleensä on terveydelle.
TUOTTEEN HINTA
Vaikka Ecolomega on superior-luokan kalaöljy, se ei kuitenkaan ole kallis kun verrataan toiseen superior-laadun kalaöljyyn. Neitsyt kalanmaksaöljy (Rat fish liver oil) on myös erittäin laadukas kalaöljy, joka tulee Norjasta ja tuotantotapa on samanlainen kuin Ecolomegassa. Sen hinta on netistä tilattuna 44 euroa (150 ml) + postikulut. Ecolomegan hinta Suomessa on noin 26 euroa (200 ml). Tuote on uusi Suomessa, mutta sitä tullaan varmasti saamaan kaikista luontaistuotekaupoista lähiaikoina. Markkinoilla on myös muita hyviä öljyjä kuten Eskimo, Zinzino, Solgar jne. Ekologisuudessaan Ecolomega näyttää kuitenkin olevan omassa luokassaan.
Lähde: Ecolomega.se
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista