keskiviikko 21. lokakuuta 2015

MCT vai KOOKOSRASVA?
Oletko koskaan miettinyt kumpi on parempi?  Lyhyesti sanottuna molemmat ovat hyviä, mutta kookosmaito on luonnollisempi. MCT on koneellisesti erotettua. MCT ei ole "oikeaa" kookosöljyä, se sisältää vähän tai ei ollenkaan lauriinihappoa.

Keskipitkillä rasvahapoilla on hyviä terveysvaikutuksia, joita molemmat sisältävät. Tunnetuimpia on kookosrasvan sisältämä lauriinihappo. 50% kookosöljystä on lauriinihappoa, joka tekee siitä luonnon rikkaimpia lauriinihapon lähteitä. Äidinmaidossa on maksimissaan 10% lauriinihappoa. MCT-öljy voi sisältää vähän tai ei ollenkaan lauriinihappoa.

Kookosrasvan etuja:
- hiustenhoito
- ihohoito
- stressi
- kolesteroli
- painonhallinta
- immuunivasteen parantaminen
- aineenvaihdunnan tehostaminen
- korkea verenpaine
- diabetes
- HIV
- luusto
- sienivastainen
- antibakteerinen/antimikrobinen

MCT-öljyllä
on saatu hyviä tuloksia laihdutuksessa, erityisesti pitkän ajan laihdutuksen onnistumis-prosentti on ollut korkeaa. Toinen suosittu MCT-öljyn käyttötapa liittyy energian saannin parantamiseen, erityisesti urheilijoilla. Valitset kumman tahansa, molemmat voittavat mennen tulen teolliset rasvat/öljyt kuten margariinin, rypsi- tai rapsiöljyn.

Lähteitä: http://healthimpactnews.com/2014/mct-oil-vs-coconut-oil-the-truth-exposed/#sthash.DluWEP3E.dpuf, http://nutritionreview.org/2013/04/medium-chain-triglycerides-mcts/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti