tiistai 6. lokakuuta 2015

VILLIMIEHEN MENU


Kurkistus uuteen villiyrttikeittokirjaan!

Onneksi olkoon! Näet tässä maistiaisia uudesta herkullisesta villiyrttireseptikirjasta a´la Tommi Kangas. Voit ennakkotilata kirjaa osoitteesta kangastommi(at)gmail.com, kirjoita nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Hinta lokakuun loppuun asti 30 € (norm. 37 €). Näin 
pääset ensimmäisten joukossa nauttimaan!Villimiehen Menu on uusi villiyrttikeittokirja, josta löydät huikeat 90 villiruokareseptiä ja paljon jännittäviä makuja piristämään ruoanlaittoasi. Kirja sisältää maittavien arkiruokien lisäksi
  • villiruokia
  • salaatteja
  • jälkiruokia
  • lisukkeita
  • juomia
  • hapatteita.
     

Kaikki reseptit ovat helppoja hyvän reseptiikkansa ansiosta, joten jokainen pääsee hyödyntämään heti monimuotoisen luontomme kasvillisuutta.

Löydät myös juhlahetkiin sopivia reseptejä juomineen. Kirjasta voit koostaa helposti oman villiruokamenusi, yhdistelemällä erilaisia ohjeita. Kaikki resepteissä esiintyvät villiyrtit löytyvät Suomen luonnosta ja ovat aina tuoretta ja ravintorikasta lähiruokaa sesongin mukaan. 

Villimiehen Menussa on myös laaja osio villiyrttijuomille, jonne kaksi baarimestariakin ovat kehitelleet omat villit drinkkinsä. Ole hyvä ja istuudu nauttimaan Villimiehen pöytään!

Löydät Villimiehen Menun myös Facebookista josta kirja on ennakkotilattavissa lokakuun loppuun asti hintaan 30 € (norm. 37 €), kirja tulee painosta marraskuun aikana ja toimitetaan tilaajille tilausjärjestyksessä.

Tilata voit myös osoitteesta kangastommi (at) gmail.com, liitä mukaan nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi ja saat vastauksena tilausvahvistuksen, jossa tarkemmat ohjeet ja tiedot.

 Nokkospopcorn

4 rkl kookosöljyä
reilu kourallinen nokkosen nuoria versoja
luomu popcornin siemeniä
sormisuolaa

Valmistus

Kuumenna kookosöljy 3 litran kattilassa, lisää sitten nokkosen versot. Keitä kunnes nokkoset ovat rapeita ja nosta reikäkauhalla sivuun jäähtymään leivinpaperin päälle. Lisää kattilaan jäljelle jääneeseen öljyyn popcornin siemeniä pohja peittoon ja paahda täydellä teholla, kunnes poksahtelu alkaa, pienennä sitten keskilämmölle. Odota kunnes poksahtelu on päättynyt ja kumoa popcornit kulhoon. Silppua nokkoset joukkoon ja suolaa hienonnetulla sormisuolalla.Vuorenkilpijäätee

3 dl vettä
1/2 tl vuorenkilpijauhetta
2-3 tl sokeria tai hunajaa
karambolaa
jäitä

Valmistus

Vuorenkilpijauhe tehdään vuorenkilven fermentoituneista mustista lehdistä
pyöräyttämällä ne blenderissä. Niitä löydät aluslehdistä, jotka ovat yli-
vuotisia, eli talven yli fermentoituneita. Älä käytä vihreitä lehtiä, ne sisältävät liikaa arbutiinia. Keitä vesi ja lisää vuorenkilpijauhe. Sekoita joukkoon sokeri tai hunaja. Murskaa teehen pari karambolan suikaletta ja siivilöi valmis juoma.
Anna juoman jäähtyä täysin ja tarjoile jäiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti