sunnuntai 18. tammikuuta 2015

AITO RASVA ON HYVÄKSI TERVEYDELLE - KOHTUUDELLA

Aito rasva ei olekaan paha!

Uusi tutkimus (Diogenes) osoittaa, että ruokavalio, jossa on enemmän proteiinia, vähemmän hiilihydraatteja ja matalampi GI (glykeeminen indeksi)* on parempi painonpudotukseen!

Mitä tästä voi päätellä?
Nyt viimeistään voit huojentunein mielin syödä vähemmän hiilihydraatteja (sokeria ja valkoista vehnäjauhoa) ja välttää trans-rasvoja. Se on nyt tieteellisestikin todistettu. Suosi sen sijaan aitoja tuotteita, kuten voita, lihaa, vihanneksia, täysjyvätuotteita, jos ruokavaliosi sen muuten sallii.
Kuva: folkeskolen.dk















Tanskalainen tiedemies Arne Astrup ansaitsee syvän kunnioituksen. Ei välttämättä siitä mitä hän on tehnyt aikaisemmin, vaan siitä, että hän on myöntänyt olevansa väärässä. Hän on vuosikausia kertonut rasvan olevan pahaa ja hiilihydraattien olevan hyvää. Hänen oma laaja tutkimuksensa, Diogenes osoittaa tämän suhteen oleva toisin, joka on julkaistu The New England Journal of Medicine-julkaisussa.

Nyt hän pyysi anteeksi San Diegon ASBP ylipainoon keskittyvässä konferenssissa Gary Taubesilta, joka on jo pitkään kertonut korkeahiilihydraattisen ruokavalion olevan ylipaino-ongelmien takana. "Sinä olit oikeassa, minä olin väärässä". Ajattele, kuinka montaa ihmistä tiedät, joka on myöntänyt olevansa väärässä näin julkisesti? Tämä on oikeasti suuri askel parempaan koko ihmiskunnalle kun uskalletaan myöntää, että on ollut väärässä!

* Glykeeminen indeksi kertoo miten nopeasti hiilihydraatit (nopeat ja hitaat) imeytyvät suolistosta vereen. Esimerkiksi diabeetikoille tämä on tärkeä luku, koska se kertoo kuinka paljon ne kohottavat verensokeria.

GI-arvoja: Matala 55 tai alle - Keski 56-69 - Korkea 70 tai yli

Korkea GI
Ruoat, jotka sisältävät sokeria: Hunaja, melassi, maissisiirappi.
Hedelmät: Banaani, meloni, anannas, rusinat.
Vihannekset: Peruna, maissi, porkkana, punajuuret, nauriit ja palsternakat
Leivät: Valkoinen leipä tai valkoista vehnäjauhoa sisältävät tuotteet, maissileipä  
Riisi- ja maissi- ja pastatuotteet (ei täysjyväpasta)  
Pääasiassa kaikki murotuotteet
Perunanlastut, popcornit, riisikakut
Alkoholi, kalja, poikkeuksena punaviini (suosi luomuviiniä vähemmän torjunta-aineen takia)
Makeutetut kolajuomat, sokeri.

Matala GI
Useimmat vihannekset ja hedelmät, täysjyväviljatuotteet, kaura, ohra, ruskea riisi, parsakaali, couscous.
Liha, maitotuotteet (ei lisättyä sokeria)
Ohra, täysjyväpasta
Normaali kaurapuuro
Pähkinät, oliivit, juusto
Punaviini
Kananmuna  

Lähde: dietdoctor.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti